Het Leiderdorps Museum gaat voorlopig niet verhuizen .

Het nieuwe college van de gemeente Leiderdorp is in haar coalitie akkoord opgenomen dat het project van de “Sterrentuin carrousel” wordt stil gezet en de plannen opnieuw worden bekeken en doorgerekend.

Dit betekent dat de verhuisplannen van het Leiderdorps Museum voorlopig niet doorgaan.

De invulling van de tentoonstelling voor het resterende deel van 2018 en voor 2019 wordt binnenkort binnen het bestuur besproken. Nadere informatie zal op de website bekend worden gemaakt.

——————————————————————————————————————————

Overhandiging van het rapport over de opgravingen op de Plantage

“Nieuw Licht op Leithon”

Op donderdag 30 november is het rapport over de opgravingen op de Plantage, deze vonden in 2013 plaats en enkele van onze medewerkers hebben meegeholpen met de opgravingen, overhandigd aan Wethouder Gardeniers. Het lijvige rapport, met de titel “Nieuw Licht op Leithon” is zo’n 800 bladzijden dik. De subtitel van het rapport, dat als prachtig geïllustreerd boek is uitgekomen, heet “Archeologisch onderzoek naar de vroegmiddeleeuwse bewoning in het plangebied Leiderdorp Plantage”.

Dit rapport zal de leidraad vormen om een grote tentoonstelling over de opgravingen te organiseren ter gelegenheid van de opening van ons nieuwe onderkomen op de Simon Smitweg (voormalige gemeentewerf). De opgravingen hebben rond de 220.000 voorwerpen opgeleverd waaronder een groot aantal voor Nederland unieke voorwerpen.

03-12-17-rapport-opgravingen

Zie ook het LeiderdorpwWeekblad: https://www.leiderdorpsweekblad.nl/nieuws/algemeen/34592/leiderdorp-blijkt-belangrijke-archeologische-vindplaats#

(url aanstrepen en dan naar rechter muisknop ; ga naar https etc).

———————————————————————————————————————————–

NIEUW IN DE COLLECTIE:

23  GRONDAKTEN BETREFFEND GRONDVERKOPEN IN LEIDERDORP 1450- 1815.

AA4452

AA4453

Wethouder Jeff Gardeniers, ELo medewerker André van Noort en bestuurslid Jos Gerrese.               Foto J.P. Kranenburg

AA4452Foto ELO

Bijlagen:

De getranscribeerde tekst: 2017-10-09-charter-leiderdorp-jr-20171009

Samenvatting van de tekst: 2017-11-2-samenvatting-charter-in-de-vitrine

ELo document mbt de charters, inhoudsopgave en rubricering: 2017-11-2 Collectie eigendomsbewijzen van landerijen in de Munnikpolder te L’dorp 1450-1815 NL-LdnRAL-1731.ead

————————————————————————————————————————–

=

Vrijwilligers gezocht:

Het Leiderdorps Museum zoekt nog:

• Gastvrouwen en gastheren om bezoekers te ontvangen tijdens de openingsuren van het museum.
  • Belangstellenden die mee willen werken in de werkgroepen “Tentoonstellingen”, “Educatie” en “Historie”.
  • Een vrijwilliger/medewerker “Social Media”, die de facebook pagina bijhoudt, berichten verstuurt via Twitter en Instagram gebruikt om afbeelding vanuit het museum te versturen.

Aanmelden of inlichtingen via:

• info@leiderdorpsmuseum.nl
  • het secretariaat, Myrna Dop, tel. 071 5233253, mob. 06 23876086, mail ” myrna.dop@gmail.com “
  • of kom op dinsdagmorgen langs bij het museum voor een kopje koffie.