Agenda komende tijd:

Museum op de reguliere tijden geopend tot 1 juli 2019. In juli en augustus op afspraak (zie tab museum)

29 augustus rondvaart rond Leiderdorp (zie tab Home)

7 september Jaarmarkt op de Laan van Berendrecht

14 september Open Monumenten Dag (zie tab OMD)

Het Leiderdorps Museum heeft een subsidie van het Reuvens fonds ontvangen.

Het Reuvens fonds, dat archeologische projecten ondersteunt, heeft ons museum een subsidie van € 1.500 verstrekt. Deze subsidie dient ter medefinanciering van het boek “Nieuw Licht op Leithon”. Hierdoor werd het mogelijk de prijs van het boek op €12 te houden.

—————————————————————————————————————————-

De  Nieuwsbrief maart 2019   is uit!

———————————————————————————————————————————————————————————————-

Wethouder Daan Binnendijk heeft op 2 maart de officiële opening verricht van de archeologische tentoonstelling “Nieuw Licht op Leithon”.

Muzikaal optreden van Anderfolk :

Overhandiging van het eerste boek door Menno Dijkstra aan wethouder Daan Binnendijk:

Een druk bezochte opening:

Vrijwilligers gezocht

Het Leiderdorps Museum is op zoek naar:
Gastvrouwen en gastheren om bezoekers te ontvangen tijdens de openingstijden van het museum .
Belangstellenden die mee willen werken in de werkgroepen “Tentoonstellingen”, “Educatie” en “Historie”

Inlichtingen en aanmelden via info@leiderdorpsmuseum.nl of secretariaat 06 23 87 60 86  (Mevr. Dop)
of kom op dinsdagmorgen om 11 uur langs voor een gesprek en een kopje koffie.

Donateur worden

Al vanaf 10 euro per jaar bent u donateur van het Leiderdorps Museum.
Als donateur bent u als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.
Wordt u nu donateur van  het Leiderdorps Museum, dan ontvangt u het boek “De kronieken van Hans Boot” of
“Poldermolens van Leiderdorp ” als welkomstgeschenk.
Het formulier om u aan te melden kunt u invullen bij uw bezoek aan het museum.

Het Boek

“Nieuw Licht op Leithon

Leiderdorp in de vroege middeleeuwen”

Ter gelegenheid van de tentoonstelling is een rijk geïllustreerd boek uitgebracht met de titel “Nieuw Licht op Leithon, Leiderdorp in de Vroege Middeleeuwen”. Het boek, geschreven door Dr. Menno Dijkstra, gaat over de mensen die in de Merovingische en Karolingische tijd in deze nederzetting woonden. Dijkstra beschrijft hun cultuur, hun woningen en hun kleding en sieraden en ook de manier waarop zij zich staande hielden in het waterrijke landschap. Ook gaat het boek in op het voedsel dat de mensen nuttigden en de bereidingswijze hiervan, de ambachten die zij beoefenden en de handel die werd gedreven in Noordwest-Europa.

Het boek is voor €12,–  te koop gedurende de openingsuren van het museum (woensdag van 14.00 – 17.00 uur, zaterdag van 10.30 – 12.30 uur en zondag 14.00 – 16.00 uur en op de dinsdagochtend tussen 10.00 – 12.00.

Het Leiderdorps Museum gaat verhuizen.

De gemeente heeft besloten om eind 2019 te starten met de verbouwing van de Sterrentuin.

Dit betekent, dat het Leiderdorps Museum zal moeten verhuizen. Men is  aan het zoeken naar een locatie om het Leiderdorps Museum onder te brengen.  De gemeente  zal daarbij haar medewerking verlenen. zo verklaarde de wethouder.
——————-