Wat valt er te doen?

Leiden, parel van het Hollands land.

Een lezing door Edo Elstak op zondag 21 april om 16.00 uur in het Leiderdorps museum.

Leiden, parel van het Hollands land. Dat zijn woorden uit het Leids volkslied. Edo Elstak zingt het graag op 3 oktober, maar vroeg zich af wat er nog van terug te vinden is. In de presentatie neemt hij ons mee in de zoektocht naar de elementen van Leiden die in dat lied bezongen worden.

Poster "Leiden Parel van het Hollands land

Wanneer: Zondagmiddag 21 april om 16.00 uur.

Waar: In het Leiderdorps Museum, Vronkenlaan 46 in Leiderdorp

Inschrijven: Bij de info@leiderdorpsmuseum.nl . Er is plaats voor maximaal 35 toehoorders.

Kosten: Deze lezing is gratis.

________________________________________________________________________________________________________________

De tentoonstelling “Keramiek van Margreet Roorda”

Te zien vanaf zondag 3 december 2023 tot en met 2 april 2024 in het Leiderdorps Museum.

Het Leiderdorps Museum heeft samen met Margreet Roorda, een bekende Leiderdorpse keramiste, een tentoonstelling samengesteld van door haar gemaakt werk.

Margreet Roorda (Den Haag, 1958) is opgeleid als lerares beeldende vorming en was tot voor kort werkzaam in het voortgezet onderwijs. Om zich technisch te laten bijscholen in keramiek ging ze in Gouda de ambachtelijke opleiding keramische technieken volgen met als disciplines handvormen, draaien en glazuren.

Dankzij die opleiding, die ze in 2012 met succes voltooide, raakte ze helemaal ‘in de greep’ van de klei.

Margreet laat zich graag door de natuur inspireren om kleurrijk en expressief keramiek te maken, waarbij ze graag experimenteert met verschillende kleisoorten.

Margreets werkplek is sinds 2013 Atelier De Lange Akker, het in de jaren dertig gebouwde huisje aan de rand van de Leiderdorpse Heemtuin.

——————————————————————————————————————–

Word gastvouw of gastheer bij het museum!

Vindt u het leuk om mensen te ontvangen, een praatje te maken en uitleg te geven over de rijke Leiderdorpse geschiedenis? :

Het Leiderdorps Museum is op zoek naar:
Gastvrouwen en gastheren om bezoekers te ontvangen tijdens de openingstijden van het museum .
Daarnaast zoekt het museum belangstellenden die mee willen werken in de werkgroepen “Tentoonstellingen”, “Educatie” en “Historie” of zich bezig willen houden met collectiebeheer.

Inlichtingen en aanmelden via info@leiderdorpsmuseum.nl of secretariaat 06 23 87 60 86  (Mevr. Dop)
of kom op dinsdagmorgen om 10 uur langs voor een gesprek en een kopje koffie in ons kantoor op de Van der Valk Boumanweg 180d of tijdens de openingstijden van het museum op de Vronkenlaan 46 ( Schoolgebouw De Bron).

——————————————————————————————————————–

Donateur worden

Al vanaf 15 euro per jaar bent u donateur van het Leiderdorps Museum.
Als donateur bent u als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.
Wordt u nu donateur van  het Leiderdorps Museum, dan ontvangt u het boek “De kronieken van Hans Boot” of
“Poldermolens van Leiderdorp ” als welkomstgeschenk.
Het formulier om u aan te melden kunt u invullen bij uw bezoek aan het museum.