Actueel

Agenda komende tijd:

Het museum is gedurende de zomervakantie vanaf zondag 2 juli gesloten. Het museum gaat op zaterdag 16 september 2023 weer open.

In de maand september organiseert het Leiderdorps museum de volgende activiteiten:

  • Zaterdag 16 september om 14.00 uur gaat het Leiderdorps Museum na de zomersluiting open:
    • Het museum is op woensdag, zaterdag en zondag open van 14.00 uur tot 16.00 uurDe vaste tentoonstelling “weet waar je woont” is op onderdelen gewijzigd.De maquette van de Schans van Valdez, gemaakt door de museummedewerker Willem Appledoorn, zal deel uitmaken van de vaste tentoonstelling.
    • De tijdelijke tentoonstelling “zicht op Leiderdorp” zal in oktober plaatsmaken voor een nieuwe tentoonstelling.  Meer informatie volgt in oktober.

  • Maandag 25 september om 20.00 uur geeft Arjaan Wit de lezing “Schans van Valdez” in het Leiderdorpse Museum in samenwerking van het Leiderdorpse Volksuniversiteit;
    • In de lezing wordt ingegaan op de dorpskern van het “oude” Leiderdorp tijdens het beleg van Leiden, als belangrijke Spaanse schans. Deze grootste van alle 21 schansen rondom de stad diende als hoofdkwartier te velde van de Spaanse legeraanvoerder Don Francisco de Valdez. Aan de hand van de gedetailleerde historische kaart van de bouwmeester in Spaanse dienst, Bilhamer, bespreken we de bouw, de ligging, de afmetingen en andere wetenswaardigheden van deze schans.

——————————————————————————————————————–

________________________________________________________________________________________________________________

Word gastvouw of gastheer bij het museum!

Vindt u het leuk om mensen te ontvangen, een praatje te maken en uitleg te geven over de rijke Leiderdorpse geschiedenis? :

Het Leiderdorps Museum is op zoek naar:
Gastvrouwen en gastheren om bezoekers te ontvangen tijdens de openingstijden van het museum .
Daarnaast zoekt het museum belangstellenden die mee willen werken in de werkgroepen “Tentoonstellingen”, “Educatie” en “Historie” of zich bezig willen houden met collectiebeheer. 

Inlichtingen en aanmelden via info@leiderdorpsmuseum.nl of secretariaat 06 23 87 60 86  (Mevr. Dop)
of kom op dinsdagmorgen om 10 uur langs voor een gesprek en een kopje koffie in ons kantoor op de Van der Valk Boumanweg  180d of tijdens de openingstijden van het museum op de Vronkenlaan 46 ( Schoolgebouw De Bron).

——————————————————————————————————————–

                                Donateur worden

Al vanaf 15 euro per jaar bent u donateur van het Leiderdorps Museum.
Als donateur bent u als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.
Wordt u nu donateur van  het Leiderdorps Museum, dan ontvangt u het boek “De kronieken van Hans Boot” of
“Poldermolens van Leiderdorp ” als welkomstgeschenk.
Het formulier om u aan te melden kunt u invullen bij uw bezoek aan het museum.