Agenda komende tijd:

Aardewerk van Zaalberg

Hard gewerkt wordt aan een aardewerktentoonstelling met voorwerpen gemaakt door Meindert Zaalberg, Gijp Zaalberg en Herman Zaalberg jr. In Leiderdorp is de naam Zaalberg al vanaf 1918 verbonden met het ambacht van pottenbakker.

Na een moeilijke start, omstreeks 1918, met een zelfgebouwde draaischijf op de zolder van het kleine woonhuis aan de Hoge Rijndijk en een primitieve oven in het schuurtje werd de basis gelegd van de huidige Potterij Zaalberg aan de Hoge Rijndijk in Zoeterwoude.

Deze aardewerktentoonstelling zal vanaf zondag 9 januari te bezichtigen zijn.

Pop-up tentoonstelling van borduur- en quiltwerk

In derde week in november 2021 zal een kleurrijke pop-up tentoonstelling ingericht met borduur- en quiltwerken van

Annemieke Verberne e.a. te bezoeken zijn.

Aanvulling op het molenboek “ontstaan en geschiedenis van de poldermolens in Leiderdorp”

De auteur van het molenboek, Frans Grims, heeft het boek “ontstaan en geschiedenis van de poldermolens in Leiderdorp” uit 2009 actueel gemaakt naar de huidige tijd en situatie. In een aanvulling op het boek met pagina’s die doorgenummerd zijn, beschrijft Frans Grims de ontwikkelingen die in de periode 2009 – -2021 plaats hebben gevonden. Deze aanvulling van zeven bladzijden is te verkrijgen in het Leiderdorps Museum. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Word gastvouw of gastheer bij het museum!

Vindt u het leuk om mensen te ontvangen, een praatje te maken en uitleg te geven over de rijke Leiderdorpse geschiedenis? :

Het Leiderdorps Museum is op zoek naar:
Gastvrouwen en gastheren om bezoekers te ontvangen tijdens de openingstijden van het museum .
Daarnaast zoekt het museum belangstellenden die mee willen werken in de werkgroepen “Tentoonstellingen”, “Educatie” en “Historie” of zich bezig willen houden met collectiebeheer.

Inlichtingen en aanmelden via info@leiderdorpsmuseum.nl of secretariaat 06 23 87 60 86  (Mevr. Dop)
of kom op dinsdagmorgen om 10 uur langs voor een gesprek en een kopje koffie in ons kantoor op de Van der Valk Boumanweg  180d of tijdens de openingstijden van het museum op de Vronkenlaan 46 ( Schoolgebouw De Bron).

Donateur worden

Al vanaf 15 euro per jaar bent u donateur van het Leiderdorps Museum.
Als donateur bent u als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.
Wordt u nu donateur van  het Leiderdorps Museum, dan ontvangt u het boek “De kronieken van Hans Boot” of
“Poldermolens van Leiderdorp ” als welkomstgeschenk.
Het formulier om u aan te melden kunt u invullen bij uw bezoek aan het museum.