Agenda komende tijd:

Fotowedstrijd met Open Monumenten Dag

In het kader van Open Monumenten dag 2021, met als motto “mijn monument, jouw monument” , organiseert het Comité OMD een fotowedstrijd voor de jeugd tot 14 jaar en voor de leeftijdsgroep vanaf 14 jaar.

De fotowedstrijd in de categorie tot 14 jaar.

De fotowedstrijd in de categorie vanaf 14 jaar.

Expositie Kunstkring Leiderdorp

In samenwerking met de Kunstkring Leiderdorp zijn werken te zien van negen amateurkunstenaars en drie video’s van dansvoorstellingen.

Naast de collectie die een afspiegeling vormt van de historie van Leiderdorp en omgeving, onder de titel ‘Weet Waar Je Woont’ , grepen uit de geschiedenis van Leiderdorp’.

Jetty van der Burgh (1944)

Jetty van der Burgh vormt fantasiedieren van papier maché, een pulpmengsel van papier en lijm. Vervolgens beplakt zij de vormen met kleurrijke stukjes papier of zij beschildert ze met acrylverf. Het resultaat is een verzameling kleurrijke, fantasierijke dieren, meestal vogels.

Joke Hannaart (1946)

Een uitspraak van Joke Hannaart: ‘Ik schilder, ik zing, ik schrijf boeken, ik doe vrijwilligerswerk, en ik probeer vrolijk door het leven te gaan.’ Duidelijk is deze vrolijkheid terug te vinden in haar schilderijen, kleurrijk en vol leven.

Anneke van Kooperen

Anneke van Kooperen studeerde kunstgeschiedenis in Leiden en schildert in haar vrije tijd. Ze wordt geïnspireerd door het werk van Picasso en door de natuur. Haar werken zijn vrolijke, meestal abstracte schilderijen.

Thijn van Kooperen

Kleinzoon Thijn van Kooperen, nu 13 jaar, had op 11-jarige leeftijd al leuke, creatieve ideeën. Hij ontwerpt creaties, onder andere van hout. Van deze ontwerpen maakt hij vervolgens prachtige foto’s. Hij drukt de foto’s het liefst zwart-wit af.

Ria Nijssen-Wisse (1939)

Ria Nijssen-Wisse woont haar hele leven al in (de omgeving van) Leiden. Haar creativiteit heeft zich steeds geuit op het vlak van keramiek en schilderkunst. Zij heeft cursussen gevolgd bij verschillende kunstenaars in deze omgeving, zowel boetseercursussen als cursussen in de schilderkunst.

Marianne van der Salm (1951)

Marianne van der Salm heeft al sinds haar vroegste jeugd belangstelling voor keramiek, met name gebruiksaardewerk. Haar eerste herinnering zijn twee aardewerken kruiken, die haar vader vond, toen zij een klein meisje was. Marianne maakt keramisch werk, eenvoudige vormen die zij met glazuur een eigen karakter geeft.

Piet Smittenaar (1949)

Schilderen is kijken en genieten, aldus Piet Smittenaar. Hij schildert het liefst de natuur: zee, landschappen, vogels en andere dieren. Zijn stijl was eerst voornamelijk realistisch, de laatste tijd meer en meer kleurig abstract.

Robert Koreman (1953)

Als jonge jongen was Robert Koreman altijd al ‘creatief aan het knutselen en rommelen’, maar door de opleiding aan de pedagogische academie kreeg dit alles wat meer structuur. Het keramische werk van Robert Koreman bestaat uit figuratieve maar ook abstracte werken, sommige gedeeltelijk geglazuurd, andere met het mooie patin van de chamotteklei.

Marianne van der Stee (1957)

Vanaf 1990 volgt Marianne tekenlessen. In het begin werkte ze vooral met pastelkrijt, maar tegenwoordig werkt zij graag met aquarelverf en potlood. Omdat bloemen en planten altijd haar interesse hebben gehad, maakt Marianne de laatste jaren botanische tekeningen en aquarellen.

Jamie de Groot (1993), danser/choreograaf

Jamie de Groot maakt met zijn Dance Company The Kitchen inspirerende dansproducties, waarin muziek een cruciale rol speelt. Drie van deze producties laten wij hier zien op videoscherm.

Zaterdag 24 juli, zondag 25 juli, zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus is het museum op de onderstaande tijden geopend. Daarna sluit het museum tot en met 28 augustus 2021.

• Zaterdagochtend          10.30 uur tot 12.30 uur

• Zondagmiddag              14.00 uur tot 16.00 uur

Zaterdag 24 juli, zondag 25 juli, zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus is het museum op de bovenstaande tijden geopend. Daarna sluit het museum tot en met zaterdag 4 september 2021. Zondag 5 september gaat het museum weer open.

Afspraken voor bezichtingen/rondleidingen buiten de openingstijden om kunnen worden gemaakt met Bob Reidsma tel. 06 8 333 4848.

Word gastvouw of gastheer bij het museum!

Vindt u het leuk om mensen te ontvangen, een praatje te maken en uitleg te geven over de rijke Leiderdorpse geschiedenis? :

Het Leiderdorps Museum is op zoek naar:
Gastvrouwen en gastheren om bezoekers te ontvangen tijdens de openingstijden van het museum .
Daarnaast zoekt het museum belangstellenden die mee willen werken in de werkgroepen “Tentoonstellingen”, “Educatie” en “Historie” of zich bezig willen houden met collectiebeheer.

Inlichtingen en aanmelden via info@leiderdorpsmuseum.nl of secretariaat 06 23 87 60 86  (Mevr. Dop)
of kom op dinsdagmorgen om 10 uur langs voor een gesprek en een kopje koffie in ons kantoor op de Van der Valk Boumanweg  180d of tijdens de openingstijden van het museum op de Vronkenlaan 46 ( Schoolgebouw De Bron).

Donateur worden

Al vanaf 15 euro per jaar bent u donateur van het Leiderdorps Museum.
Als donateur bent u als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.
Wordt u nu donateur van  het Leiderdorps Museum, dan ontvangt u het boek “De kronieken van Hans Boot” of
“Poldermolens van Leiderdorp ” als welkomstgeschenk.
Het formulier om u aan te melden kunt u invullen bij uw bezoek aan het museum.