Collectie museum

De collectie van het Leiderdorp Museum open voor alle geïnteresseerden.

De collectie van het Leiderdorps Museum met daarin heel veel informatie over Leiderdorp en haar geschiedenis, is te bekijken via internet. De collectie bestaat uit meer dan 7000 items waarvan maar een klein deel te zien is in het museum. Het grootste deel ligt in het depot en was niet zichtbaar voor het publiek. Het Leiderdorp Museum is overgegaan op een nieuw registratie systeem waarin alle 7000 items zijn opgenomen en dat systeem is nu via deze website toegankelijk voor iedereen. 

Via de onderliggende tab “collectie objecten” krijgt u toegang tot alle objecten in bezit van het museum. Deze tab licht op wanneer u met uw muis op de tap ‘Collectie museum” gaat staan.

Nieuwe tabs worden gemaakt voor de “Collectie afbeeldingen” en de “Collectie documenten”

Het aantal items, bestaande uit objecten, afbeeldingen, brieven, kaarten, documenten, etc., zal steeds verder uitgebreid worden. In de toekomst wordt er een aparte fotobeeldbank, het museum beschikt over honderden foto’s en veel filmmateriaal, aan toegevoegd en ook de catalogus van de museumbibliotheek zal via deze website te raadplegen zijn.

I